Femke Halsema vermoordt eerlijk bedrijf

Nog maar koud geïnstalleerd komt Amsterdams nieuwe burgemeester Femke Halsema meteen met de eerste magniet over de brug. Vanaf volgend jaar mag je geen Birò of Canta meer op de stoep parkeren.

In Amsterdam mag alles, behalve dat er er eigenlijk helemaal niets mag. De gemeente doet er vooral erg zijn best om ondernemers het leven zuur te maken. Met de auto door 020 rijden is al jaren niet meer te doen, dus bedenkt iemand wat beters, bijvoorbeeld de Birò

Lekker elektrisch rijden (groen dus!) en dan je voertuig snel parkeren. Het is immers volgens de wet een brommer en die mag je op de stoep parkeren. Burgemeester Halsema wil dat nu voorkomen. Volgens haar mogen alleen gehandicapten met zo'n wagentje op de stoep parkeren. Weg handig vervoersmiddel, ga maar gewoon wachten op de Noord-Zuidlijn, Amsterdammers.

Het is voor de ondernemers van Birò te hopen dat D66 (dat om een stoepparkeerverbod vroeg) en Halsema geen medewerking van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat krijgt. Anders is het waarschijnlijk snel einde verhaal voor de Birò (en de Canta).