Max Verstappen: 'Sorry, ik had die woorden niet mogen gebruiken'

Toen Max Verstappen gister zijn RB14 weer eens met pech het gras in reed, kwam er geen net woord meer uit zijn mond. Hij schold alles, maar voornamelijk Renault, uit en vindt nu dat hij daarin te ver is gegaan.

Bij het uitvallen van Verstappen tijdens de race in Hongarije van gisteren, had de Nederlander het even niet meer. De emoties liepen erg hoog bij hem op toen hij instructies kreeg om de auto te stoppen in de zesde ronde. Hij slingerde een mooi aantal zinnen vol bliepjes de huiskamers van Formule-1 fans in. 

Hoewel hij eerder liet weten dat hij die bliepjes liever niet gehoord had, maar dat hij het wel goed vond als de hele tirade ongecensureerd uitgezonden had moeten worden, komt hij daar nu op terug. In een nieuwe Instagram post vertelt hij het volgende: 

"Als ik naar gisteren terugkijk is de teleurstelling nog steeds aanwezig. Maar ik had niet de woorden mogen gebruiken die ik op dat moment gebruikte. De emoties liepen hoog op na een goede start van de race. De frustraties waren niet ongegrond na het wederom onverwacht falen van een motorblok. Dit gebeurt de laatste jaren te vaak. We kwamen naar Budapest met hoge verwachtingen en om dan niet mee te kunnen doen is nogal moeilijk te verwerken. Ik ga op vakantie met de hoop dat we erna sterker terug zullen komen."

Dat laatste valt nog maar te bezien omdat Max Verstappen bij de eerste race na de zomerstop waarschijnlijk gelijk al wat gridstraffen voor zijn kiezen krijgt. De MGU-K die gister sneuvelde zal toch vervangen moeten worden en Max zit al aan zijn maximale aantal daarvan.