U zoekt een VW Golf GTI? Dit staat er te koop

Van bijna geen auto zijn er zoveel verkocht als de Volkswagen Golf. De auto is er inmiddels als Oldtimer, als Youngtimer, als nieuweling en alles daartussen. Reden om het internet een af te struinen op zoek naar mooie occasies.

De Golf GTI is al sinds 1976 niet weg te denken van de straten en is al veertig jaar een van de meest geliefde auto's onder alle leeftijden. Inmiddels lijkt het oermodel een klein autootje, want de huidige Polo GTI is inmiddels al bijna groter dan de Golf I was. Wie op Gaspedaal.nl de zoekterm Golf invult komt een enorme hoeveelheid aangeboden waar tegen. Het levert een 211 Golfs GTI van alle leeftijden op, waaruit we hieronder een selectie tonen, met de kanttekening dat de auto's minimaal youngtimer moeten zijn, waardoor er nog 81 overbleven.

Het is een smak geld voor een 37 jaar oud golfje, maar wie kan er nou nee zeggen tegen een gerestaureerde Golf I GTI? De 1,6 liter motor van de GTI pruttelt er vrolijk 69 pk uit, wat voor het gewicht dat hij moet verplaatsen voldoende is. Eigenlijk heeft deze auto maar een nadeel: hij heeft geen ruitjesbekleding. Voor €17.900 heeft hij een nieuwe eigenaar.

Dat niet alle Golfs GTI ongeschonden door de geschiedenis gaan bewijst deze blauwe VW. De auto is niet helemaal origineel 33 jaar oud geworden en heeft wat andere bumpers gekregen en hippe velgen. De 1,8 liter motor heeft volgens de bij de auto horende NAP 322.199 km gelopen. Dat is inderdaad best een eind, vandaar dat de auto voor €3.499 van jou is.

Deze rode Golf GTI uit 1989 is al een stuk origineler dan de auto die we hierboven beschreven. Toch is ook dit exemplaar niet helemaal ongeschonden door de tijd gekomen, met zijn verlaagde vering en enorme velgen. De motor is getuned en heeft onder andere dubbele webers gekregen. Omdat het een origineel Nederlandse auto is komt hij met een NAP-garantie op de 247.865 km op de teller. Voor €5.249 mag je hem mee naar huis nemen.

's Lands duurste Golf GTI is een Golf II uit 1987. De 1,8 liter motor heeft een g-lader om het vermogen op te voeren. De uitlaat onder de auto is van RVS. Uiterlijk heeft hij de mooie blauwe Micalak en heeft hij goudkleurige BBS-velgen. Verder is er niet teveel gedaan aan het vertoon van de auto, waardoor het een leuke GTI is. De kilometerstand van 11.167 km lijkt ons echter wat erg optimistisch, dus daar moet je waarschijnlijk een korrel zout (of een kilo) bij nemen. Voor €24.950 is hij onderdeel van je verzameling.

Wie voor weinig geld een (tijdje) in een Golf GTI wil rijden, is aangewezen op deze Golf III uit 1994. Voor maar €1.195 staat hij op jouw naam. De auto komt met APK en verder kunnen we er niet veel over zeggen, behalve dat je er waarschijnlijk niet teveel van moet verwachten, dan kan het altijd meevallen.

Voor net geen tien rooitjes heb je een heuse gelimiteerde editie Golf voor de deur staan. Dit is de 1.8-20V Turbo GTI die Volkswagen maakte ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de GTI. Dit exemplaar komt uit december 2003 en voldoet daarom net aan aan de eisen om een youngtimer te zijn. In zijn vijftienjarige bestaan reed de auto 178.668 km. Alle tuningdetails op de auto zijn af-fabriek zo geleverd, dus ondanks zijn 'petjes-uiterlijk' heeft er niemand aan de auto zitten klooien, dit is gewoon zo bedoeld door de mensen uit Wolfsburg. Voor €9.750 mag je ook een GTI-petje opzetten.