Vrouw (77) sterft in auto na bizar incident met droogijs

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Washington is om het leven gekomen, nadat ze was gaan rijden in een auto met vier bakken droogijs. Nu denkt u wellicht 'Darwin award', maar de waarheid zit minder simpel in elkaar.

Bij het zien van de titel en met het aanhoudende hete weer in het achterhoofd is de eerste gedachte: vrouw had het bloedheet en gebruikte een zeer onorthodoxe methode om af te koelen. Maar nee. Ook in Washington is het heet, echter de dame in kwestie heeft een zoon met een bedrijf dat (opeet-)ijs bezorgt. Ze was bij hem en zijn vrouw op bezoek, waarna haar schoondochter haar in de avond naar huis reed. Toen de zoon 's ochtends vroeg opstond om aan het werk te gaan, kwam hij erachter dat zijn vrouw niet thuisgekomen was.

Hij trof de vrouwen een paar straten verder buiten bewustzijn in zijn auto aan. Het droogijs was door een lek in de boxen in contact gekomen met de lucht in de auto. Hierbij ontstaat een chemische reactie Droogijs is CO2 in vaste vorm, dat zuurstof aan de lucht onttrekt zodra het hiermee in contact komt. Omdat zijn auto nieuw was, en daarom goed afgedicht, zijn de vrouwen letterlijk gestikt in de wagen. De moeder overleefde het als gezegd niet, haar schoondochter ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Een rechercheur zegt tegenover lokale media: “Somehow or another, the fumes escaped from the coolers, possibly because it was so hot outside and because he had a newer car. It probably had better sealing and less ventilation … This all happened due to a lot of circumstances lining up. Dry ice by itself isn’t going to kill anybody.” De enige vraag die open blijft staan is: hoe kan het dat de auto nergens op is gebotst, en waarom heeft geen enkele voorbijganger alarm geslagen, toen hij/zij een auto met lopende motor en twee bewusteloze personen zag?