Pierre Gasly: Formule 1-motor Honda is beter dan Renault

Volgens Formule 1-coureur Pierre Gasly presteren de motoren van Honda consistenter en beter dan de Franse blokken waar Red Bull Racing nu mee rijdt. En hij kan het weten, hij heeft er immers zelf ook mee gereden.

Pierre Gasly mocht aan het einde van het vorige seizoen instappen bij Toro Rosso. Toen reed het team nog met Renaultmotoren. Nu ligt er al een half seizoen een Hondablok achter zijn hoofd. De jongeman kan dus best vertellen wat zijn ervaringen met beide motoren zijn. En dan zou je zeggen dat hij, gezien zijn Franse achtergrond, kiest voor Renault. De Fransen moeten elkaar toch blijven steunen zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Hij denkt dat de motoren van Japanse makelij op dit moment beter en consistenter zijn dan dat de Renaultblokken vorig jaar waren.

"On the driveability side since the beginning of the year, I think it's pretty good and more consistent compared to what we had with Renault last year. It's more on the throttle and the torque you get from the engine. We know where we need to improve, in terms of overall power we need to improve it, but in terms of driveability it's really good," vertelde Gasly tegen Motorsport.

Volgens Gasly blijft er nog steeds een gat op het gebied van vermogen in vergelijking met de anderen op het veld, maar daar wordt hard aan gewerkt. De focus ligt op dit moment op de 'driveability' van de Formule-motor. Hij moet op elk moment scherp reageren op de input die de coureur geeft. Iets waarvan Gasly nu zegt dat het heel erg goed is. 

De mensen van Honda hebben die 'driveability' op dit moment dan ook als prioriteit. Hiermee kunnen de Toro Rosso's op circuits die minder op vermogen leunen wellicht dichter op de grote drie kruipen. Honda’s F1 technical director Toyoharu Tanabe: "Honda trackside support thinks the driveability is one of the priority. Driveability is the communication between the power unit and the driver, so we need to improve that area and it’s very important for us."

Als laatste denkt Gasly dat een goed presterende motor op iedereen een positieve uitwerking heeft. De coureurs behalen er betere resultaten mee en zijn hierdoor extra gemotiveerd om nog harder te pushen, waardoor de motorbouwers exact dezelfde boost ondervinden. Of hij zelf door het betere presteren een stoeltje naast Max Verstappen verdiend heeft, zullen hoogstwaarschijnlijk snel van Red Bull Racing horen.