'Musk moet stapje terugdoen bij Tesla'

Als Tesla daad bij het woord voegt, en het proces van een delisting op gang brengt, moet Elon Musk tijdelijk van het toneel verdwijnen. Dat is de mening van de Raad van Bestuur van het Amerikaanse bedrijf.

Nadat Elon Musk eerder deze week aangaf Tesla van de beurs te willen halen, hierbij een concrete prijs per aandeel noemde, en ook liet weten dat de financiering al in kannen en kruiken is, zijn we niet veel verder gekomen. De SEC maakte zich even boos over het eigengereide optreden van de impulsieve CEO, en het aandeel schoot omhoog, om de afgelopen twee dagen weer flink te zakken.

Volgens CNBC zal de Raad van Bestuur Musk binnenkort vragen een stapje terug te doen, om belangenverstrengeling te voorkomen. Musk is immers de grootste aandeelhouder van Tesla, hij heeft ongeveer 20 procent van alle stukken in handen. Dit is niet ongewoon, ook bij Dell - dat een soortgelijk proces doorliep - gebeurde dit. 

Wat vermoedelijk de komende weken gaat gebeuren, is dat de Raad een commissie gaat vormen met een aantal onafhankelijke leden, die een privatisering gaan bekijken. Musk is te verstaan gegeven dat hij zijn eigen adviseurs nodig heeft. De commissie zal zich vervolgens buigen over alle details, waaronder de financiering, die zeker $50 miljard zal omvatten.