Musk opnieuw voorbarig: geen deal met 'begeleidende' banken

Als je een prijs kon krijgen voor wat de Engelstalige wereld jumping the gun noemt, dan had Elon Musk 'm. Niet alleen is er nog steeds geen bewijs van financiering voor zijn Texit, ook zijn zogeheten begeleiders hebben nog geen krabbel gezet.

Musks brein bevindt zich in een constante overdrive - al dan niet geassisteerd door lsd-achtige substanties, zoals deze lasterende muziekmevrouw met neptieten (die Musk uitlacht om zijn nephaar) beweert. Wellicht is dat de reden waarom de Tesla-baas altijd zo ver op de zaken vooruitloopt, via zijn favoriete medium Twitter.

Gisteren tweette Musk een rijtje begeleidende banken en advocaten voor de Texit, en dan kan je er donder op zeggen dat zulks ge-fact checkt wordt. Zowel Goldman Sachs als Silver Lake hebben nog geen formele overeenkomst. Wel is het zo dat Tesla en Goldman onderhandelen over een samenwerking, alleen staat er nog niets zwart op wit. Silver Lake ondertussen ondersteunt Tesla met verkennend werk van een beursexit, maar doet dit onbezoldigd. Het overweegt bij een privatisering zelf een aandeel te nemen. "The firm doesn’t typically advise companies except as part of its investment-evaluation process", zo heet het in de Wall Street Journal.

En dan is er nog de kwestie van de financiering. De afgelopen dagen kwam het Saoedische staatsinvesteringsfonds steeds nadrukkelijker naar voren als suikeroom, maar het lijkt dat de oliepompers er helemaal geen trek in hebben om Tesla op te slokken. Het fonds heeft al een aandeel dat tussen de drie en de vijf procent schommelt, en hoeft niet zonodig alle kwark van de Teslataart te eten, aldus Reuters. Al was het alleen maar omdat een groot deel van het geld niet-liquide is.

Aan de andere kant: het is Tesla, dus wie weet wat er morgen voor verrassing komt. Het zou ons niet verbazen als het Noorse staatsfonds plotseling royaal met NOK'jes gaat schuiven. Dus: ga ook morgen met uw PC/laptop/tablet/smartphone naar uw favoriete autowebstek om de laatste intriges rondom de Mexican soap opera die Tesla heet te consumeren.