Renault geeft toe: 'we kunnen de grote drie niet bijhouden'

Renault bleef maar claimen dat ze hun motor op korte termijn stukken beter gingen maken. Maar het gat met de concurrentie is nog steeds niet gedicht en dat is allemaal de schuld van de sterke ontwikkeling van de andere teams, aldus Renault.

Alle Formule 1-teams rijden nu voor het vijfde jaar met de hybride V6-motoren. Het zou daarom logisch zijn dat de grootste stappen in de ontwikkeling wel zo'n beetje gedaan zijn. Tenminste, dat is waar Renault op rekende. Alleen blijven Ferrari en Mercedes maar manieren vinden om veel meer uit de bestaande blokken te halen, waardoor ze steeds verder voor komen te liggen op de andere teams. Renault-baas Cyril Abiteboul is dan ook geschokt. 

"We don't know how, but it's possible. That's not something that we were expecting to have to do in this period of time. We need to accept to have bigger steps, take more risks, but those risks obviously have to be mitigated because we cannot afford to come with a product that is compromising reliability," vertelde de Fransman aan Motorsport.

Volgens Abiteboul ligt Renault enorm achter op het gebied van ontwikkelingen van het chassis en de motor. Hij zegt nu dat ze het zeker goed gaan maken, maar daarvoor moeten wel extra risico's genomen worden. Risico's die ze wellicht beter niet kunnen nemen, gezien de voorgaande pogingen, maar toch denkt de Fransman dat er nog voldoende ruimte is om meer uit hun motor te halen zonder aan betrouwbaarheid in te leveren. 

De sleutel is volgens Cyril dat zijn Franse team het tempo van de Italianen en de Duitsers moet gaan aanhouden, want op het tempo waarmee de ontwikkelingen nu gaan, wordt het gat tussen Renault en Mercedes/Ferrari zeker niet kleiner. "The engine is improving, just like the chassis is improving, but unfortunately, we don't see any of those two gaps reducing. We have the capacity to improve, to make power, delivery, downforce, grip, or whatever, better, but we do that at the same pace as the top teams."

Dit hebben we al vaker gehoord, maar met de komst van Ricciardo naar het team lijkt het of er ineens meer druk op de ketel staat om ook echt een topwagen neer te zetten. Zien ze met hem dan toch kansen om volgend jaar een prijs te pakken, of zijn het weer loze beloften?