'Jongeren' in Zweden steken tientallen auto's in brand

Afgelopen nacht hebben in het zwart geklede en vermomde jongeren stennis geschopt in Zweden. In de steden Gotenburg en Trollhätttan gingen auto's in vlammen op, en werd de politie met stenen bekogeld. 

Over de toedracht van de acties is nog weinig bekend, maar het lijkt op een gecoördineerde actie. De rellen braken gelijktijdig in Gotenburg en Trollhättan (vooral bekend van het inmiddels ter ziele gegane Saab) uit, terwijl de steden 75 kilometer uit elkaar liggen. De gewelddadigheden in Gotenburg vonden plaats in de buitenwijken Frölunda Torg in het zuidwesten, en Angered, ten noordoosten van de 570.000 zielen tellende stad.

De rellen komen enkele weken voordat er in Zweden verkiezingen plaatsvinden. Naar schatting zijn er 80 tot 100 auto's verloren gegaan in de banlieues Zweedse wijken. Je vraagt je af wat er de afgelopen tien, twintig jaar toch in die ooit zo vreedzame Zweden is gevaren... In onderstaande video is te zien hoe de capuchonklootzakjes op een groot parkeerterrein autoruiten inslaan.