Fernando Alonso vertrekt uit Formule 1

McLaren en Fernando Alonso hebben zojuist bekendgemaakt dat de Spaanse oud-wereldkampioen volgend jaar een nieuwe uitdaging zoekt buiten de Formule 1. Iedereen kan raden wat er nu gaat komen: de jacht op de Triple Crown

Met de winst van Le Mans dit jaar, en de winst van de Grand Prix van Monaco jaren geleden, heeft Fernando twee staken van de Triple Crown al in handen. Hij zal zijn jacht moeten voortzetten in de Indycars, door de Indy 500 op zijn naam te zetten. In 2017 deed de Spanjaard al een poging, die helaas door de motor van zijn auto werd verhinderd. Vanaf 2019 is de wedstrijd om de drievoudige kroon echt aan, zoals Alonso in onderstaande video verduidelijkt, althans dat is wat tussen de regels doorschemert

De 37-jarige Spanjaard heeft in het Amerikaanse veld nog meer jaren voor zich dan in de Formule 1, waar rijders toch wat eerder afhaken. McLaren-teambaas Zak Brown steekt in een verklaring Alonso vast wat veren in de bips: "Fernando is not only an outstanding ambassador for McLaren but also for Formula 1. His 17 years in the sport, as arguably the pre-eminent driver of his generation and undoubtedly an F1 great, have added another layer to Formula 1’s rich history."

Opvallend detail in de officiële verklaring van Fernando is dat hij vertelt dat Liberty Media zich actief heeft bemoeid met het behouden van tweevoudig wereldkampioen: "I made this decision some months ago and it was a firm one. Nevertheless, I would like to sincerely thank Chase Carey and Liberty Media for the efforts made to change my mind and everyone who has contacted me during this time." De Spanjaard is uiteraard altijd goed voor mooie gevechten op de baan en veel hilariteit ernaast.

Het nieuws is bedroevend voor de racefans. Gelukkig zijn er echter nog negen races te gaan waarin iedereen van Alonso en zijn commentaar kan genieten.