Mohammed Ali's Alfa Spider zweeft als vlinder, steekt als bij

Klassieke auto's komen bijna altijd met een mooie geschiedenis, maar doorgaans gaat het niet verder dan wat vakantieverhalen. In het geval van deze Alfa Romeo Spider uit 1976 zit er meer achter, hij was van bokslegende Mohammed Ali.

Het is een raadsel hoe Mohammed Ali zijn 1,91 meter makkelijk in deze Alfa Spider heeft weten te krijgen. De boksgrootheid besloot echter midden jaren zeventig dat hij een Spider nodig had en kocht hem bij European Imports, iets buiten Chicago. Nadat hij de auto ongeveer een jaar had kwam ook Ali erachter dat hij misschien wat te groot voor de auto was. Waarschijnlijk is de bokser ongeveer twee keer zo groot als Dustin Hoffmann die in de legendarische film The Graduate Alfa Spider reed. Mohammed gaf de auto uiteindelijk weg aan een van zijn beste vrienden, die hem ook vergezeld had bij de aankoop van de Alfa.

Die vriend hield de auto al die tijd vast, maar wil er nu blijkbaar ook weer af, want de Spider wordt tussen 27 en 29 september in Las Vegas op de veiling aangeboden. De koper krijgt er een exemplaar van het boek Running With The Champ, My Forty-Year Friendship with Muhammad Ali van Tim Shanahan bij. In dat boek wordt de aankoop van de Alfa beschreven, het is daarom niet onaannemelijk dat de schrijver van het boek ook de huidige eigenaar van de auto is, maar dat wordt niet expliciet duidelijk uit de veilingcatalogus.

Het Alfaatje met een tweeliter viercilinder en een handmatige vijfbak wordt aangeboden zonder minimumprijs. Een schatting van de prijs is er niet bij, maar het is Vegas, baby, dus het kan alle kanten op als er iemand voorbij komt die net een paar goeie handen had op de blackjacktafel.