Auw. Knaus geef campers 'sportieve' looks

Als we denken aan het tunen van een camper, dan gaat het al snel richting het pimpen van het interieur, niet het exterieur. Toch heeft camperbouwer Knaus Tabbert precies dat gedaan. Met pijnlijke resultaten.

Een camper is per definitie geen sportieve wagen. Hard optrekken en bochten strak aansnijden betekent immers dat de hele huisraad weer opgeruimd mag worden. Camperbouwer Knaus Tabbert kwam vorig jaar al met de CUV (Caravanning Utility Vehicle) waarmee fatsoenlijk gereden kon worden zonder teveel op wooncomfort in te leveren. Dit jaar gaan ze een stap verder en maken ze deze busjes extra sportief.

Bij Knaus denken ze: wat autobouwers met hun SUV's doen, kunnen wij ook met onze CUV's doen. En daarmee doelen ze op uitbrengen van een sportief model. Waar het bij de autobouwers vaak gaat om een iets agressiever bumpertje en wat grotere velgen, pakt de Duitse camperbouwer het niet lullig aan en gaat full Russische tuner op de vakantiemobielen.

Wat u hier ziet zijn de Weinsberg CUVolution en de Knaus CUVision. Beide zijn pogingen om het agressieve(?) van een camper naar boven te halen. Of dat gelukt is laten we aan u, wij kijken liever niet meer naar de afbeeldingen. Heeft u de achterkant van de  fel-oranje Weinsberg al gezien met twee uitlaatpijpen in het midden en een gigantische vleugel op het dak? The horror.

De caravangigant heeft nog geen beelden van de binnenkant van beide woonbusjes getoond. En om eerlijk te zijn weten we ook niet of we de pimp-my-ride-achtige interieuren van deze gevaartes willen zien. 

We betwijfelen of er mensen bestaan die op zoek zijn naar een agressieve, en daarmee extra onpraktische camper. We zullen het gaan zien als Knaus de busjes uiteindelijk op de markt brengt. Het gaat hier gelukkig nog om concepten die het bedrijf volgende week op de Düsseldorf Caravan Salon aan het publiek toont.