Aston Martin melkt DB5 verder uit met James Bond-editie

Het succes van de Continuation Series zorgt ervoor dat Aston Martin de spons voor wannabe's volledig uitknijpt. Ze bouwen nog 28 exemplaren van de DB5 die in zes James Bondfilms meedeed. Gewoon omdat het veel geld oplevert.

Als je nouveau riche bent, dan regel je niet gewoon een mooie vrouw, maar verbouw je je medium-exemplaar tot fotomodel. Je hebt ook niet de toegang tot de kringen waarin je de echte klassiekers kunt kopen, dus moet je het doen met replica's van mooie auto's. Aston Martin is een onderneming die uiteraard graag veel geld verdient en speelt daar handig op in. Na de Lego-versie gaan ze nu de complete auto van James Bond opnieuw uitgeven.

Al een paar jaar zijn de Britten bezig met het maken van de Continuation Series. Daar begonnen ze met een DB4 GT. Jaguar deed het eerder en verzon er een verhaal bij over verloren auto's die nu alsnog gemaakt zouden worden. Bij Aston was het gewoon "Lalala geld".

De oude fabriek in Newport Pagnell, onderdeel van Milton Keynes waar ook Red Bull Racing is gevestigd, gaat vijfentwintig plus drie nieuwe exemplaren bouwen van de DB5 waarin Sean Connery, en na hem vrijwel alle acteurs die James Bond speelden, hebben gereden.

De nieuwe DB5's krijgen alle gadgets aan boord die in de film ook present waren. Aston Martins Q Branch werkt daarvoor samen met de echte Q van EON Films, die eigenaar zijn van het James Bond filmgebeuren. Chris Corbould OBE, de special effectsbaas bij de opnames zal ervoor zorgen dat het allemaal zeer realistisch en cool wordt.

Het gevolg van de draaiende nummerborden en andere aanpassingen is dat de auto geen straatgoedkeuring meekrijgt. Het worden dus vijfentwintig plus drie exemplaren voor in de vitrine. 

Dan nog even over dat aantal. Aston Martin gaat vijfentwintig exemplaren gewoon verkopen à €3 miljoen (laten we er maar vast van uitgaan dat ze inmiddels vergeven zijn aan rijke 007-fans). Dan worden er nog drie extra B5's gemaakt, waarvan er één bij de fabriek blijft, één naar EON Films gaat en de laatste wordt op een veiling aangeboden, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Er is dus no gminimaal één kans om zelf een van de filmauto's te verwerven.