Dit is de laatste Pagani Huayra Roadster

Vanaf het begin wisten we dat er maar honderd Pagani Huayra Roadsters gemaakt zouden worden. De honderste is net van de band gerold als speciale editie: de Gyrfalcon

Aan alle mooie dingen komt een einde, zo ook aan de productie van de Pagani Huayra Roadster. Er zijn er honderd gemaakt en zoals het Pagani betaamd, wordt dat gevierd met een speciale editie. Deze keer een die vernoemd is naar een valk. Niet zomaar een valk: 's werelds snelste valk. 

De in het Gyrfalcon (Giervalk op z'n Nederlands) kan snelheden halen van 200 km/u en is te herkennen aan de kleuren die ook op de gelijknamige Pagani te vinden zijn: wit met wat gele en zwarte accenten. Om aan te geven dat de laatste Roadster naar de vogel vernoemd is, is er op meerdere locaties in de auto een afbeelding van de vogel gestikt en is er een gouden 'gyrfalcon'-munt op de versnellingspook geplaatst. De machtige V12 van AMG is niet extra gekieteld voor deze editie, maar laten we eerlijk zijn, dat heeft hij ook absoluut niet nodig.

Maar bent u toch in de markt voor een gekietelde V12 in een dakloze auto, dan kunnen we u aanraden om heel even te wachten. Er bestaat nog geen Roadster van de extremere Huayra BC, en we kunnen er bijna wel donder op zeggen dat deze binnenkort besteld kan worden bij de autofabrikant.