Toyota brengt de Corolla terug

Het is de op een-na bestverkochte auto ooit en een naam die iedereen kent: Toyota Corolla. Toch besloot de Europese organisatie in 2006 om de nieuwe generatie 'Auris' te noemen. Dit foutje wordt nu rechtgezet.

Aan een sterke naam moet je niet sleutelen. Dat is precies de reden waarom Volkswagen de Golf nog steeds als Golf aanbiedt, en waarom de 911 al meer dan vijftig jaar het sportieve kernmodel van Porsche is. Bij Toyota was men niet zo overtuigd van dit mantra, want toen in 2006 een nieuwe generatie Corolla op de markt kwam, heette deze hier plots Auris. 

In maart van dit jaar werd op de autosalon van Genève nog een nieuwe generatie Auris onthuld, zij het ver voor de introductie. Doet Toyota wel vaker. In de tussentijd kwam het besef dat het misschien helemaal zo'n slecht idee niet is om de auto wereldwijd dezelfde naam mee te geven, en dus wordt het model - voor zijn lancering - omgedoopt tot Corolla. Het enige dat veranderd hoefde te worden was de typenaam op de foto's, want de auto bestaat alleen nog op photoshops. 

Zoals gebruikelijk krijgt de hybride-aandrijflijn een hoofdrol bij Toyota, dat de diesel inmiddels volledig heeft afgezworen. De nieuwe Corolla krijgt de uit de Prius bekende 1.8 hybride met 122 pk, klanten die wat meer pit willen kunnen opteren voor een geheel nieuwe 2.0 Hybrid met 180 pk. In het persbericht wordt overigens niet gesproken over de 1.2 liter turbomotor met 116 pk, die in Genève wél aangekondigd werd.

De nieuwe Corolla komt er als Hatchback, Sedan en Touring Sports. Hieronder enkele beelden van de nieuwe Corolla uit maart, toen die nog Auris heette (even het naamplaatje omdenken)