Sergio Perez in gesprek met McLaren

McLaren deinst er niet voor terug om volgend jaar een volledig Spaanstalige lineup te hebben. Naast Sainz, die al vastligt, staat Checo Perez in Woking op het verlanglijstje. Het zou een terugkeer bij zijn oude team betekenen.

Het lange-termijndoel van de renstal is helder: make McLaren great again. Maar daarvoor heb je - naast een competitieve auto - goede coureurs nodig. Met Carlos Sainz is wat dat betreft een goede stap gezet, en nu trekt het team ook aan Checo Perez, als we Sky Sports mogen geloven. Perez reed in 2013 al voor McLaren, nadat Hamilton naar Mercedes was vertrokken. Hij eindigde destijds elfde in het kampieonschap en vertrok het jaar erop naar Force India.

Dit zou twee dingen betekenen: ten eerste dat Stoffel Vandoorne mag opkrassen, en ten tweede dat de eigen junior Lando Norris nog niet helemaal rijp wordt geacht voor het grote werk. Of, en dat is waarschijnlijker, McLaren dekt al zijn honken af, voor het geval Norris met een goede deal een jaartje bij Toro Rosso mag gaan rijden.

Volgens Sky staan er momenteel vier coureurs op de shortlist van McLaren: de drie genoemde coureurs en Esteban Ocon. Eerlijk gezegd lijkt Perez ons niet de meest waarschijnlijke keuze: hij lijkt bij Racing Point redelijk vast in het zadel te zitten, en kan volgend jaar met zijn acht seizoenen ervaring een goede mentor voor Lance Stroll worden. Maar het balletje kan raar rollen in de racerij...