'Hockenheim en Liberty akkoord over GP van Duitsland 2019'

Lang leek het erop dat Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg in 2019 niet voor eigen publiek konden schitteren, maar inmiddels bereiken ons tegengestelde berichten: Liberty Media en de Duitse organisatie zijn er uitgekomen.

Het goede nieuws wordt gebroken door de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De krant meldt dat de partijen afgelopen weekend in Spa tot een mondelinge overeenkomst gekomen zijn, en de kans groot is dat we Hockenheim ook in 2019 als 21ste Grand Prix op de kalender kunnen bijschrijven. Officieel wil Liberty Media nog niets bevestigen.

Zodra de zaak ook schriftelijk beklonken is, verwachten we een voorlopige 2019-kalender te krijgen. Deze werd eigenlijk al in juni verwacht, maar is naar achteren geschoven door onzekerheid over Hockenheim en het inmiddels afgeblazen Miami. Eigenlijk heeft Hockenheim de draagkracht om tweejaarlijks een race te organiseren, in het verleden wisselde de GP af met die van de Nürburgring. Volgens de FAZ heeft Liberty Media het startgeld van $25 miljoen drastisch verlaagd, en is Hockenheim actief op zoek gegaan naar sponsoren om bij te leggen. Het Mercedes-team zou hier één van zijn.

Doordat er van beide kanten water bij de wijn is gedaan kan Mercedes volgend jaar waarschijnlijk toch zijn thuis-GP racen, evenals de Duitse coureurs Hülkenberg en Vettel. We hopen dat het laatstgenoemde beter afgaat dan dit jaar, want dat was een zure bedoening voor de viervoudig wereldkampioen. En dat nota bene in de achtertuin van de geboren Heppenheimer.