FIA bevestigt veranderingen DRS voor rest F1-seizoen

Dit seizoen veranderde de FIA gaande weg al wat DRS-zones op verschillende circuits. Voor Monza wordt de DRS-zone verlengd en nu is ook duidelijk geworden wat er bij de rest van de races gaat gebeuren.

Zoals we weten is het inhalen dit seizoen extra moeilijk voor de coureurs. Om het wat makkelijker te maken besloot de FIA op meerdere circuits de DRS-zones aan te passen of er eentje toe te voegen. Niet altijd met succes, maar toch waren de resultaten blijkbaar positief genoeg om voor een aantal van de laatste paar races van dit seizoen ook de extra snelle stukken aan te passen.

Formule 1 race director Charlie Whiting heeft de plannen voor de DRS-zones vandaag bekend gemaakt. Op Sochi wordt de belangrijkste DRS-zone langs start/finish door de eerste bocht verlengd. In Austin wordt de zone tussen de elfde en twaalfde bocht verlengd en ook het stuk na de veertiende bocht op Interlagos wordt langer. In dit geval honderd meter. Abu Dhabi heeft het helemaal voor elkaar. Beide DRS-zones op dat circuit worden verlengd. 

Of de aanpassingen nu nut gaan hebben, blijft altijd maar de vraag. Afgelopen weekend haalde Sebastian Vettel Lewis Hamilton in op het lange rechte stuk. Dat was een extra lange DRS-zone, maar de Duitser haalde de Brit in zonder de vleugel op zijn auto open te klappen, omdat het in de eerste ronde gebeurde..