Formule 1-kalender 2019: opnieuw 21 races

Zojuist werd de concept-Formule 1-kalender voor 2019 onthuld. Dankzij een deal met Hockenheim staan er ook het komende jaar weer 21 races op de planning.

Voert u onderstaande datums maar vast in uw agenda in, dit is 95 procent zeker hoe 2019 er uit gaat zien voor de Formule 1. De kalender moet nog officieel goedgekeurd worden door het World Motorsports Council, maar dat is een formaliteit. Tegen het einde van het jaar volgt een definitieve kalender, in de tussentijd kan er eventueel nog geschoven worden, mochten er plots conflicten in de planning ontstaan.

  • 17 maart, GP van Australië, Melbourne

    Ten opzichte van 2018 staat er geen enkele andere race op de kalender. Wel worden Mexico en de VS omgedraaid, beginnen we vroeger, en stoppen we later: dit jaar wordt er van 25 maart tot 25 november geracet, in 2019 is dit 17 maart tot 1 december. 

    Tussen Oostenrijk en Groot-Brittanië zit nu twee weken tijd, omdat het niet wenselijk was drie weekenden achter elkaar te racen. Ook tussen Bahrein en China zit nu twee weken, wat prettig is voor de materiaalplanners, aangezien het binnen een paar dagen verhuizen van de F1-kraam een behoorlijke logistieke uitdaging is. De zomerstop duurt nog steeds vier weken.