McLaren: Ocons banden met Mercedes waren een afknapper

Afgelopen maandag maakte McLaren bekend dat de eigen Lando Norris komend seizoen naast Carlos Sainz in de Formule 1 zal racen. De Britten hadden Esteban Ocon ook op de shortlist, maar diens banden met Mercedes gooiden roet in het eten.

Op een persbijeenkomst in Woking heeft McLaren-teambaas Zak Brown uit de doeken gedaan waarom er gekozen is voor Lando Norris als fabrieksrijder. De reden is tweeledig: ten eerste was Norris waarschijnlijk weggekaapt door een ander team (waarschijnlijk Toro Rosso), maar daarnaast stond de lange-termijnverbintenis van Esteban Ocon met Mercedes de Britten niet aan. Brown:

"Ultimately, I think we want to have our own driver, and Lando is who we wanted. Esteban is someone that we rate extremely highly, and I think any time when a driver, you're looking to something long-term, has ties to another manufacturer, that's a tick in the wrong box."

Daarnaast helpt het overslaan van Ocon McLaren, omdat het de auto niet hoeft aan te passen aan de te lange rijder. Ocons toekomst is, met nog zeven races te gaan, ongewis. Algemeen wordt verwacht dat hij bij Force India plaats moet maken voor Lance Stroll, terwijl Perez mag blijven.