Deze Fransman gaat de overwerkte Elon Musk ontlasten

Het is de laatste weken/maanden zeer rumoerig rondom Tesla-baas Elon Musk. In een nu al legendarisch interview gaf hij onlangs aan dat er naarstig gezocht werd naar een rechterhand om hem te ontlasten. Deze is gevonden, en zijn naam is Jerome.

It ain't easy being Elon. De Tesla-baas maakt werkweken van 120 uur, heeft met de Model 3 een gigantisch dossier op zijn bord, en moet daarnaast ook nog even SpaceX, The Boring Company, en (in mindere mate) SolarCity managen. En opdraven in tweeënhalf uur durende podcasts en youtube-video's. Kortom: de man heeft iemand nodig die wat taken van hem overneemt, opdat hij ook eens een uurtje langer kan pitten. 

Deze iemand is inmiddels gevonden in de persoon van Jerome Guillen, een Franse ingenieur met een verleden bij Daimler (Trucks). Guillen is al enkele jaren werkzaam voor Tesla, waar hij onder andere VP van de truckdivisie was, en tussen 2016-2018 het Model S-programma overzag. Nu is hij gepromoveerd tot president van de gehele Automotive-divisie van het merk, zo meldt Musk in een openbaar gepubliceerde interne mail. Ook benoemde Tesla een nieuwe HR-baas, nadat de vorige niet terugkeerde na een maand verlof.

De personele wijzigingen vielen in goed aarde bij belegeers: na een periode van neergang steeg de koers van het aandeel TSLA gisteren - de eerste beursdag na de bekendmaking - met 8,5 procent.