'Mick Schumacher op weg naar Red Bull Racing'

Max Verstappen die intern concurrentie krijgt van een Schumacher-telg: het is niet onmogelijk. Volgens de geruchtentombola zou de Red Bull-familie aan het hengelen zijn naar Mick Schumacher, die momenteel Formule 3 rijdt.

Het is geen geheim dat de kweekvijver van Red Bull niet bepaald overvol is. Daarom wordt er achter de schermen in andere richtingen gekeken. Eén daarvan is talent uit lagere klassen, zoals Mick Schumacher.

De zoon van F1-legende Michael is in maart 19 geworden en dus zeker oud genoeg voor een superlicentie. Wanneer hij het F3-kampioenschap dit jaar weet te winnen heeft hij voldoende punten voor dit voor de F1 benodigde papiertje, maar dan moet hij wel even 3 punten achterstand op klassementsleider Dan Ticktum inlopen.

Schumacher boekte in juli zijn eerste F3-overwinning op Spa-Francorchamps, afgelopen weekend herhaalde hij dit op de Nürburgring. Hij kan dus zeker racen, wat Red Bull ook is opgevallen. In het meest gunstige geval zou de nieuwe MSC al in 2019 bij Toro Rosso gestald kunnen worden, maar het lijkt waarschijnlijker dat er eerst een overbruggingsjaar in de F2 komt. Als Toro Rosso hem weet te strikken, althans.

Red Bull is niet het enige team dat talent scout. Daarnaast zijn Schumachers banden met Mercedes obvious: het was het laatste team van zijn vader, het is momenteel het veiligste team om bij te zitten, en op Micks Prema-overall prijkt nu al een Mercedes-ster. Het team zou een zeer veilige keuze zijn, te meer omdat Red Bulls toekomst na 2020 allesbehalve zeker is. Maar dan moet Mercedes hem wel een aanbod willen doen, als Toro Rosso met een mooi pakket komt dat Mercedes niet wil matchen kan de verleiding groot zijn.

Aan de andere kant: ook Toro Rosso heeft andere opties. Eerdergenoemde Ticktum zou in 2020 ook rijp zijn voor de F1. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat motorleverancier Honda een Japanner in het satellietteam wil stallen. Kortom: niets is zeker, maar een Schumacher bij Red Bull zou wel voor vette koppen zorgen. In het mooiste geval is de cirkel rond, en worden Verstappen en Schumacher teamgenoten, net als in 1994.

Bron geruchten: Motorsport Italia