Onthuld: nieuwe DS3 Crossback, ook als volelektrische auto

De wereld wil SUV's, dus ben je als fabrikant wel gek als je ze er niet in hoog tempo uitpompt. DS doet goed mee, en heeft de DS3 op hoge poten gezet. Maar om hem alleen zo aan te duiden zou hem tekort doen.

U kunt de klok er op gelijkzetten: als er een nieuw model wordt aangekondigd is het meestal encore une SUV (VUS?). DS presenteert de 3 Crossback, een hoge variant van de hatchback die er nochtans flnk anders uitziet. Onder een klein achterruitje prijken een paar chroomomrande, platte achterlichten, die ver naar buiten zijn geplaatst. Zoals bij veel meer fabrikanten zien we ook hier een verbindingsstrip horizontaal over de kofferklep lopen. Twee verticale roosters aan weerszijden zorgen ervoor dat de klep slank blijft en het plaatwerk aan de zijkant verder door kan lopen naar achteren.

Over die zijkant gesproken: bekijk hem en profil en je waant je in een golfslagbad. In plaats van het plaatwerk in één lijn door te laten lopen, kozen de designers voor een flinke haaienvin ter hoogte van de B-stijl. 

De 4,18 meter korte DS3 Crossback komt er zowel met benzinemotoren als in een volledig elektrische variant. Deze E-Tense komt in het vierde kwartaal van 2019 op de markt, en heeft een WLTP-actieradius van 300 km, dankzij een 50 kWh-accupakket. Hiermee moet de Fransoos even ver komen als de deze week onthulde Mercedes EQC. Hij zal uitgerust worden met een 136 pk sterke elektromotor.

Over de verbrandingsmotoren: de DS3 Crossback komt er met 155 pk Puretech-benzinemotor, gekoppeld aan een achttraps automaat (EAT8). Daarnaast is er een PureTech 100 en 130 verkrijgbaar. Dieselen kan onder andere met de BlueHDi met 100 pk.