Lewis Hamilton: 'Wij hebben Vettels fouten niet nodig'

Lewis Hamilton kwam afgelopen weekend als eerste over de finish. Volgens de Brit komt dit niet doordat grootste rivaal Sebastian Vettel kostbare fouten maakte, maar omdat hij zelf zo goed reed. 

De afgelopen paar races zat het niet mee voor Sebastian Vettel. In Monza was hij de favoriet om te winnen, maar moest hij door wat ongelukkige fouten tijdens de race het uiteindelijk zonder podiumplek doen, en in Singapore gaf hij tijdens de vrije training de muur een tik, waardoor hij de nodige tijd verloor. Deze kostbare fouten hebben volgens Lewis Hamilton als gevolg dat de Duitser het nu moet doen met de tweede plek in het klassement. Overigens heeft de Lewis hier geen profijt van, maar staat hij hij comfortabel eerste omdat hij zelf veel beter rijdt.

Het ongeluk van Ferrari draagt niets bij aan het geluk van Mercedes. Hamilton laat het zichzelf namelijk simpelweg niet toe om in vergelijkbare situaties als Vettel te komen. Daarmee voorkomt hij een hoop gedoe en zorgt hij ervoor dat zijn team als geen ander op hem kan bouwen. Hij denkt daarnaast ook dat het team continu meer presteert dan dat mogelijk zou moeten zijn aangezien ze niet de snelste auto van het veld hebben. Desalniettemin blijft hij bescheiden en rekent hij zichzelf de titel nog niet toe: "There are still a lot of points available, so as an athlete, as a team, and as competitors, you have to stay positive. Hope and belief are two things that you always need to make sure you have. Even when the going gets tough, that's what sport and competition is about," vertelde Hamilton aan Motorsport.

Hoewel Lewis Hamilton een redelijke voorsprong heeft op Sebastian Vettel, bevindt hij zich nog niet op het punt dat hij kan besluiten om elke race als tweede of nog lager over de finish te komen. Gelukkig heeft hij een winnaarsmentaliteit als geen ander: "I want to win every race, that's the goal. I'm just not looking at the points. It's nice having 40 points, but it's not the end until it's mathematically impossible."

Of Lewis aan het einde van dit jaar met de beker naar huis gaat is dus nog niet besloten. Vettel maakt nog steeds kans en we hebben al gezien dat de Ferrari's extreem goed presteren dankzij allerlei 'trucjes' die de Mercedessen niet hebben.