Tesla verliest derde hoge manager in maand tijd

Er zijn weinig bedrijven ter wereld met een groter personeelsverloop dan Tesla Motors. Personeel komt en gaat er sneller dan het aantal miljonairs dat Sylvie Meijs aan de haak slaat. De meest recente afzwaaier: Liam O'Connor, een hoge logistieke baas.

Ergens is het wel grappig dat Elon 'Terminator' Musk iemand in dienst heeft die (O')Connor heet, maar toch kon louter dat gegeven niet voorkomen dat de VP van global supply management de deur uitliep. O'Connor, die in maart 2015 van Apple overkwam, pakt na drieëneenhalf jaar alweer zijn biezen.  Althans, dat beweert Bloomberg, volgens O'Connors LinkedIn is hij nog steeds voor Tesla werkzaam.

In hoeverre het laatste vertrek te maken heeft met Musks nogal onvoorspelbare gedrag van de afgelopen maanden is koffiedik kijken. Alleen de betrokkenen hebben een helder beeld van de situatie, het zou ook kunnen dat O'Connor een prachtig aanbod elders heeft gekregen.

Reuters heeft overigens een aardige lijst samengesteld van hoog personeel dat Tesla sinds 2016 verliet. Alleen dit jaar prijken er al tien namen op, waaronder de chief people officer en chief accounting officier, die beiden deze maand opstapten. Met O'Connor komt de September count op drie uit.