Porsche 911 Speedster: hier is het productiemodel

Dat Porsche de 911 Speedster Concept ook daadwerkelijk ging bouwen stond buiten kijf, we moesten alleen even wachten op de productieversie. Vandaag in Parijs is het zo ver: dit is de auto die 1.948 gelukkige Porschisten krijgen.

Een week nadat Porsche met de 935-hommage 70 jaar Porsche motorsport vierde, komen de Duitsers met een model dat 70 jaar open Porsches viert. Deze 911 Speedster eert de Porsche 356 ‘Nr. 1’ Roadster, die op 8 juni 1948 werd geregistreerd. Om die reden rollen er precies 1.948 van van de band. 

De auto is in feite een dakloze 911 GT3, en heeft dientengevolge 'meer dan 500 pk'. Om de auto iets bescheidener voor de dag te doen komen (en omdat de carrosserie er toch al lag) werd gekozen voor de koets van een Carrera 4 Cabrio, zij het met een veel korter ruitje. Anders was het ook geen Speedster natuurlijk. Het chassis is overigens honderd procent GT3, ook de centrale uitlaten aan de achterkant verraden met welke motorvariant je te maken hebt.

Een dak ontbreekt, Porsche levert alleen een tonneau om de open cockpit indien noodzakelijk mee af te dekken. De stoelen hebben een koolstofvezel schaal, airco, navigatie en zelfs een radio ontbreken.

Achter de bestuurder gromt de atmosferische 4 liter boxermotor uit de GT3, die nog een paar extra paarden bovenop de standaard 500 pk krijgt, dankzij een titanium uitlaatsysteem.

Voor de bouw van de 911 Speedster wordt de hulp ingeroepen van Porsche Exclusive, dat onder de naam 'Heritage Design Package' een aantal exclusieve personalisatieopties voor zijn rekening gaat nemen. Het showmodel staat op enorme 21 inch kruisspakers, de rode kleur verwijst volgens de PR-boys naar de 911 Speedster van de G-serie (vanaf 1988). Details als de retro-buitenspiegels en dito vuldop worden overgeheveld vanaf het concept.