Honda S2000 met Teslamotor is sneller dan Tesla Model S

De Honda S2000 is van zichzelf al een vrij populair karretje. Niet gek, want hij ziet er goed uit en heeft voldoende pk's onder de kap. Toch kan het allemaal beter en milieuvriendelijker als de S2000 aangepakt wordt met een Teslamotor.

We hebben ondertussen al redelijk wat aparte Tesla-creaties voorbij zien komen: een regulier ogende Audi met een volledige Tesla-aandrijving en de iets gekkere Teslonda. Een stel ambitieuze Canadezen nam deze auto's blijkbaar als inspiratie en bouwde een Honda S2000 om tot een elektrisch monster dat een Model S als ontbijt eet.

De geweldige standaard-tweeliter viercilinder met VTEC werd uit de cabrio gesloopt. Daarvoor in de plaats kwamen twee accupakketten uit een Chevrolet Volt. Op de achteras werd een elektromotor uit een Tesla Model S P100D geplaatst. Het resultaat: een Honda S2000 met 650 pk waar uw groene hartje sneller van gaat kloppen.

Zoals het Amerikanen Canadezen betaamt, testten ze de auto niet op een circuit op wegligging en algehele prestaties, maar werd de Honda naar the dragstrip gestuurd om daar stilletjes de quarter mile te verpulveren. Het resultaat ziet u hieronder.