'Max Verstappen went vast snel aan Honda-motor'

Max Verstappen is vaak lovend over het toekomstige motorblok voor de Red Bulls te horen, maar of hij er ook mee kan rijden weet nog niemand. Dat zal echter wel los lopen volgens toekomstig teamgenootje Pierre Gasly.

Als we Max Verstappen mogen geloven, dan rijdt hij in de door Honda aangedreven Red Bull-bolide in de tweede helft van volgend jaar alleen maar naar het podium, zo goed moet het Japanse motorblok zijn. Het zijn eigenlijk vooral de engineers die het chassis en het blok goed samen moeten laten werken. Maar één ding wordt in alle lovende berichten constant buiten beschouwing gelaten: de gewenning van de coureurs aan de nieuwe aandrijving. 

Volgens Max' aankomende teamgenoot Pierre Gasly zal dat in het geval van de Limburger wel meevallen. "Als je het puur over het racen hebt, dan denk ik dat Max binnen vijf of maximaal zes ronden wel aan de Honda gewend is. Het gaat dan vooral om het gevoel en de reactie van de auto, de berijdbaarheid dus. Maar als je zo goed bent als hij, dan heb je niet veel tijd nodig om dat gevoel te krijgen," liet hij weten tijdens een gesprek in de Beyond the Grid podcast.

Daarmee zegt de Fransman eigenlijk dat hij geen streepje voor heeft op Max als het aankomt op ervaring met het Honda-blok. Waar hij het wel van Verstappen zou kunnen winnen, is op het gebied van communiceren met de Japanners. "Bij Japanners draait het allemaal om respect. Je kunt niet zomaar zeggen dat ze iets verkeerd doen, maar moet echt een nette manier vinden om zoiets te brengen. Je kunt tegen hen dus niet zo uitgesproken zijn als dat je tegen bijvoorbeeld Engelsen, Fransen of Italianen bent. Als je de confrontatie met hen zoekt, gaat het namelijk zeker verkeerd." Ai, dat kan nogal een probleem worden met de directheid waar Nederlanders om bekend staan.