Max Verstappen niet onder de indruk van de 'Verstopper'-kerbstone

Speciaal voor dit weekend heeft Circuit of the Americas een nieuwe kerbstone neergelegd. Deze draagt de bijnaam 'Verstopper' gebaseerd op Verstappens inhaalactie van vorig jaar. Maar Max Verstappen is er niet van onder de indruk.

Vlak voor het einde van de Grand Prix van Amerika van vorig jaar haalde Max Verstappen Kimi Raikkonen in. Dit deed hij door op het laatste moment een bocht af te snijden en ging met vier wielen buiten de baan. Hij pakte daarmee Kimi, maar ook een tijdstraf van vijf seconden. Daardoor kon hij zijn 'gewonnen' positie weer aan de Fin inleveren. Om dit soort acties dit jaar te voorkomen heeft het circuit een extra kerbstone geplaatst en deze de bijnaam 'Verstopper' gegeven.

Het geplaatste obstakel laat de Limburgse coureur helemaal koud: "Het was toevallig dat het in die bocht gebeurde. Zoiets zou ook in een andere bocht kunnen gebeuren. Er zijn zoveel bochten op deze baan waar je de bocht kan afsnijden. Ze komen er in de loop der jaren wel achter dat ze in andere bochten dan misschien ook wel iets kunnen neerleggen. Maar dat is prima. Ik wil alleen maar zeggen dat het toeval was dat het vorig jaar daar gebeurde," aldus Max.

Ook over de woordgrap van het circuit op Twitter was Max erg kort: "Ik lees dat soort dingen niet. Ik zie het wel voorbij komen op mijn tijdlijn, maar ik heb dan zoiets van: 'Oké, nou, doei.' Het had ook zomaar iemand anders kunnen zijn geweest die daar binnendoor was gereden."

Gelukkig is Verstappen wel optimistisch over de race van aankomende zondag. Hij denkt dat ze in de kwalificatie geen kans maken, maar dat ze dat in de race wel goed kunnen maken als het goed gaat met de banden. Hij hoopt op een vergelijkbare race als hij in Japan had.