Elon Musk bijna klaar met eerste tunnel

Het enige echte product dat tot nu toe bij The Boring Company vandaan is gekomen, is een (not a) vlammenwerper. Maar daar komt volgens eindbaas Elon Musk snel verandering in. De eerste tunnel is bijna af en gaat binnenkort open.

Heeft u er altijd al van gedroomd om met 250 km/u door Los Angeles te knallen? Dan heeft Elon Musk goed nieuws voor u: de eerste tunnel van zijn Boring Company is bijna af en gaat op tien december open. Daarmee wordt Elons plan om 'soul crushing traffic' te vermijden eindelijk werkelijkheid. Of het allemaal werkt zoals hij het voor zich ziet, moeten we nog zien.

Musk twitterde vandaag dat de tunnel op tien december geopend wordt en op die avond gratis ritjes aanbiedt. De dag erna wordt hij voor dagelijks gebruik beschikbaar gesteld. De tunnel loopt vanaf een parkeerplaats van SpaceX langs Crenshaw Boulevard, draait linksaf naar 120th Street en loopt vanaf daar nog 3,2 kilometer onder die straat door. 

Halverwege de tunnel heeft The Boring Company een huis aangeschaft. Hiervan hebben ze onlangs de garage aangesloten op het tunnelnetwerk. Dit om aan te tonen dat er op een kleine schaal ook gewerkt kan worden met toegang tot het toekomstige tunnelnetwerk. Deze in- en uitgang wordt alleen niet openbaar gemaakt voor dagelijkse gebruikers.

De deadline voor de opening lijkt nu ook vast te staan. Het bedrijf beloofde al dat de tunnel in 2018 geopend zou worden, maar zoals we weten zijn de door Musk gestelde deadlines vaak ietwat te ambitieus. Toch geloven we de vlammenwerperverkoper deze keer iets meer, want een bezorgde Twitteraar vroeg nog of de opening in 'Elon-time' of in realtime is.