Blancpain GT Series keert terug naar Zandvoort

Volgend jaar vertrekt de DTM naar Assen, maar daarvoor in de plaats staat een nu een ander racespektakel gepland: de Blancpain GT Series keert na jaren afwezigheid weer terug naar het circuit in de duinen.

Eerder dit jaar presenteerde Blancpain-organisator SRO een voorlopige kalender met daarop alle landen die de raceklasse zou aandoen. Daartussen stond geen Nederlands circuit, maar daar is op het laatste moment verandering in gekomen. Om de logistieke problemen van de teams wat verlichten, is de race van mei volgend jaar in Oostenrijk geschrapt. Als vervanger hiervoor staat nu in juli 2019 een Nederlandse race op Zandvoort gepland

De Sprint Cup (waar onze Steijn Schothorst dit jaar in meereed) zal tussen 12 en 14 juli ons land aandoen en neemt een hoop Nederlandse coureurs mee in z'n kielzog. Niet alleen de Blancpain zal die dagen racen, ook de GT4 European Series zal neerstrijken.

Na het vertrek van de DTM naar Assen is het goed om te zien dat er een belangrijke raceklasse terugkeert naar het Noord-Hollandse circuit. De Duitse raceklasse werd door de directie van Zandvoort geweerd omdat ze onvoldoende vertrouwen had in de basis van de tak van sport.