Max Verstappen: 'we gaan voor de winst in Mexico'

Afgelopen zondag liet Max Verstappen duidelijk zien wat hij in huis heeft als coureur. De spirit zit er goed in bij de Nederlander want de volgende race zou hem in theorie beter moeten liggen. Hij gaat dan ook voor de winst in Mexico. 

Dit weekend werd in Austin een race verreden die niemand verwachtte. Hij was spannend tot het bittere einde en Hamiltons kampioensfeestje werd zelfs een week uitgesteld. Grotendeels te danken aan een sterk gemotiveerde Max Verstappen die vanaf de achttiende positie naar de tweede plek reed. 

Na de prestatie van dit weekend zit de spirit er goed in bij de Nederlander. Hij denkt dat hij, net als vorig jaar, een goede kans heeft om als eerste over de finish te komen in Mexico Stad. Zeker gezien de RB14 in theorie beter moet zijn op het Mexicaanse circuit, dan op het asfalt van Austin. Net als bij de voorbereidingen voor de race in Amerika denkt Verstappen ook nu weer dat de red Bulls geen schijn van kans hebben in de kwalificatierondes, maar dat ze dit gebrek wel goedmaken tijdens de race.

Hoewel Max het graag had gezien, en er ook voor wilde strijden, had er volgens de Limburger niet meer dan een tweede plek ingezeten in Amerika. Verstappen wilde nog wel een aanval openen op Raikkonen, maar had er de banden niet meer voor. "Het verkeer voor ons kwam steeds meer in beeld en onder normale omstandigheden hadden we ze met twee ronden te gaan wel bijgehaald en de blauwe vlaggen gekregen, maar onze banden waren er toen al aan. We kwamen er niet meer op tijd bij," vertelde hij in het tv-programma Peptalk.

Voor Daniel Ricciardo verliep de race een stuk minder indrukwekkend. Hij mocht zijn auto wederom met technische problemen langs het circuit parkeren in Austin. Die Australiër uitte zijn frustratie door zijn vuist door een muur te rammen."Hij heeft inderdaad een gat geslagen in het motorhome, in de wand tussen zijn ruimte en die van mij. Dus ik had ook een gat. Ik weet hoe het voelt en voor het team is dit ook gewoon heel slecht. Ik heb vorig jaar in het begin van het seizoen ook veel problemen gehad, dat is gewoon enorm balen en dat zie je ook aan zijn lichaamstaal," vertelde Max over zijn teamgenoot.