Audi R8 door de helft na aanrijding met VW-busje

Even de vierwielaandrijving van de Audi R8 uitproberen op een natte bergweg resulteerde dit weekend in twee halve R8's. Er reed een VW-busje door de Audi heen.

De Audi R8 wordt vaak geprezen om zijn geweldige wegligging en misschien nog wel betere prestaties. Zeker als het gaat om de tiencilinderversie. Het is niet heel gek als je dat als eigenaar zelf wilt testen. Maar om dat op een regenachtige Italiaanse bergweg te doen waarop ook andere automobilisten rijden, is misschien wat minder snugger. Toch deed de bestuurder van de tweedelige R8 die we hier zien precies dat.

Wat er exact gebeurde is niet bekend, maar het is duidelijk dat de R8 in aanraking is gekomen met een VW-transporter uit tegengestelde richting. Op de foto's is net te zien dat de linkervoorkant van de bus/camper wat schade heeft. De Audi kwam er slechter vanaf. Zijn V10 inclusief achterwielen en de rest van de achterkant, werd volledig van de voorkant losgerukt. 

Hoewel de crash een flinke geweest lijkt te zijn, is de bestuurder van de Audi er redelijk goed vanaf gekomen. Naar verluidt kon hij zelf uitstappen en had hij alleen lichte verwondingen. De bestuurder van het busje had ook wat kleine verwondingen en beide heren zijn meegenomen naar het ziekenhuis.