Max Verstappen: "Begin 2018 reed ik te hard"

Nadat zijn team tot de conclusie kwam dat Max Verstappen een volwassen coureur is geworden, geeft hij zelf ook toe dat hij in het begin van dit jaar veel te hard reed en teveel fouten maakte. 

Het begin van dit jaar verliep nogal stroef voor Max Verstappen. Hij wilde vaak teveel waardoor hij acties ondernam die niet altijd even goed uitpakten. Hierdoor werd Max Verstappen vaak afgeschilderd als te gretig en te jeugdig. Iets wat hij destijds nog wel eens persoonlijk nam. Na de winst in Mexico blikte de Limburger terug op het begin van het seizoen. 

"Het verschil is dat ik nu gewoon naar mezelf luister. Ik doe mijn eigen ding, zelfs als er een hoop over me geschreven wordt, kan het me niet boeien. Mijn vader herkende mijn gretigheid al in mijn kartperiode. Hij zei toen altijd: als je denkt dat je niet snel genoeg gaat, is het nog steeds snel genoeg. Dus ik ben het wat rustiger aan gaan doen, waardoor ik blijkbaar sneller ben gaan rijden," vertelde Max Verstappen in een interview.

Verstappen verzette zich in de eerste helft van het Formule 1-seizoen nog wel eens tegen alle kritiek, maar ergens halverwege dit seizoen leek de coureur veranderd. Hij ging niet meer fel in tegen de kritieken en liet zijn acties voor hem spreken. Daarmee heeft hij de lastige start van het seizoen omgezet in zijn succesvolste jaar tot nu toe. 

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat het vooral komt door de opgedane ervaring van de Nederlander. "Hij had een moeilijke start dit jaar, maar sinds Montreal heeft hij wat geweldige races gereden. Die ervaring was het enige dat bij hem nog ontbrak. Elke coureur maakt fouten, maar het is wat je ervan leert dat het verschil maakt."