Elon Musk pest beurswaakhond SEC

Nu Elon Musk door de SEC officieel op de vingers is getikt over een simpele 420-tweet, laat de eindbaas van Tesla het er niet bij zitten. Hij is de beurswaakhond lekker aan het jennen.

Als je verliest, dan kun je dat in stijl doen, of je doet het op de Elon Musk-manier: door de winnaar via je eigen invloedrijke kanalen te irriteren. Eerder noemde hij de SEC al de Shortseller Enrichment Commision, nu heeft hij zijn officiële functietitels bij Tesla verwijderd. Gewoon om te zien of de Amerikaanse overheid hem erop zou aanspreken, aangezien er een bepaald aantal soorten functies verplicht is bij grote bedrijven. Musk gaat nu door het leven als 'Nothing of Tesla'.

Ook heeft hij onlangs voor 9,9 miljoen dollar aan Tesla-aandelen ingeslagen. Extreem veel zijn het er niet, maar deze actie onderstreept nog eens het vertrouwen van Musk in zijn eigen bedrijf. Musks status binnen Tesla is onbedreigd. Hij blijft de grootste aandeelhouder met zo'n 20% van waardepapieren op zak. Iets wat de SEC ook dondersgoed weet.