Porscheverzamelaar Albert Westerman (75) overleden

Albert Westerman, de man achter kledingmerk State of Art, en bezitter van een mega-collectie Porsches, is in zijn woonplaats Lichtenvoorde overleden. Zijn bedrijf was jarenlang een grote sponsor van de Mille Miglia.

De Achterhoeker Westerman, die zich op zijn 22ste in het bestaande familietextielbedrijf voegde, en dit uitbouwde met het merk State of Art, was zijn hele leven lang een grote Porsche-gek. Doordat hij zich op één merk focuste bouwde hij een collectie op van welhaast Jerry Seinfeld-esque proporties: de man bezat ruim 30 oldtimers, waaronder drie (!) 550 Spyders en een 718 RSK Spyder, hetzelfde model als waarin Carel Godin de Beaufort aan zijn einde kwam.

Zijn familie heeft zijn dood niet aan de grote klok gehangen: pas via overlijdensadvertenties in de Twentsche Courant Tubantia vernam de wereld dat Westerman (schatting vermogen: ca. €45 miljoen) afgelopen zondag is overleden. Hij laat vijf kinderen achter. Zes jaar geleden interviewde Porsche Scene Live Westerman, waarin de lezer een mooie kijk in de collectie gegund wordt. U vindt hem (zo lang het duurt) hier.