BMW 8 Serie Cabriolet is officieel

Cabriorijden met plek voor vier, dat kon al jaren bij BMW, met de 6 Serie. Maar de Sechser is dood, en de 8 Serie is zijn vervanger. Mercedes S-Klasse Cabrio, maak kennis met een nieuwe concurrent.

De 8 Cabrio krijgt van BMW een klassieke soft-top 'met extreem stille werking, minimaal gewicht en uitstekend akoestisch comfort'. Het dakje gaat in 15 seconden open of dicht, bij snelheden tot maximaal 50 km/u. Standaard is het dakje zwart, maar u kunt hem ook in Anthrazit Silber bestellen.

De koets van de nieuwe 8 Cabrio is opgetrokken uit een combinatie van aluminium, magnesium en carbon (CFRP). Volgens BMW heeft de open GT als sterke punten een laag zwaartepunt, een gelijkmatige gewichtsverdeling, en een carrosserie die nauwelijks opwaartse druk creëert. Wel handig, voor als niet wenst op te stijgen bij plankgas op de Oberhausen Straight. De inzittenden worden beschermd door een versterkt voorruitframe en rolbeugels achter de achterstoelen, die werken met een pyrotechnische lading. Mocht het tot een koprol komen, dan is de kokosnoot van de inzittenden goed beschermd.

Bewoners van koude landen die er met lage temperaturen op uittrekken zijn in de nieuwe 8 Cabrio comfortably numb, tenzij ze nekverwarming in de hoofdsteunen van de voorstoelen en het Heat Comfort Pakket op de optielijst aanvinken. In dit geval blaas je tijdens eens koude rit niet alleen CO2 uit de uitlaat, maar ook uit het interieur van je cabrio. Maar soit, je wilt niet dat je vrouw/maitresse een koutje vat, op weg naar een romantisch weekend.

De nieuwste versie van BMW Head-Up Display en BMW Live Cockpit Professional met digitale klokken en een 10,25-inch Control Display is standaard, voor zaken als laserlicht moet bijgelapt worden. Bij de introductie in maart 2019 wordt het motorenaanbod van de coupé gespiegeld. Dat betekent dat de 8 Cabriolet er komt als M850i en 840d. Eerstgenoemde doet 0-100 in 3,9s, zoals voorspeld in het lektopic, heeft 530 pk/750 Nm en rijdt volgens de fabrieksopgave 1 op 10. Niet slecht, met een achtcilinder onder de kap. Wie liever dieselt nemet de 840d, met 340 pk/680 Nm. 0-100 gaat hier in 5,2s, en de zes-in-lijn slikt 6,3 liter duivelssap per 100 km. Verwacht op termijn ook een M8 Cabrio.