Mansory maakt monsterlijke Rolls-Royce Phantom

Het lijkt lastig om een auto te verbeteren die zich al aan de top van zijn segment bevindt, maar tuner Mansory deed een 'hold my Cristal' en ging ermee aan de slag. Het resultaat is deze matzwarte creatie.

In een wereld waar geld geen rolex speelt, is smaak te koop. Tenminste, dat mag je hopen. Een Rolls bij Mansory vandaan trekken getuigt immers van precies het tegenovergestelde. Toch heeft de Duitse tuner genoeg klanten om de 'luxueuze' creaties te blijven maken. Het laatste wapenfeit betreft wederom een Rolls-Royce, maar nog geen Cullinan.

De Phantom die we hier zien is speciaal voor de rijke mensen die vinden dat een slagschip als een Phantom meer op een stealth-marineschip moet lijken in plaats van een luxe jacht. Het gevaarte is nog grover en kolossaler gemaakt dankzij een laaghangende bodykit. De two-tone-lak kan in meerdere kleurstellingen geleverd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roze en grijs. Mooi toch?

In het interieur gaat het feest gewoon verder. Daar is gekozen voor de 'fijnste' materialen, afgewerkt met het beste leer dat in ruitvorm is afgestikt. Ook heeft de dakhemel boven de passagiers een update gekregen en is deze voorzien van verschillende lichteffecten. Motorisch is er niet veel gedaan, maar dat hoefde natuurlijk ook niet. De 6,7 liter V12 met twee turbo's produceert standaard een fijne 571 pk en 900 Nm. Mansory heeft dat licht gekieteld naar 610 pk en 950 Nm. Het is niet bekend of Mansory ook voor deze creatie de Conquistador-naam van stal heeft gehaald, zoals bij de vorige Phantom het geval was.