Koop de krachtigste Audi RS6 tot nu toe

Mooi blauw is niet lelijk. Zeker niet in het geval van deze RS6 Avant Performance Nogaro Edition. Een van de 150 stuks gemaakt, en toevallig ook de sterkste RS6 van dit moment: 705 pk vanuit de fabriek. Het mooiste is dat hij op een nieuwe eigenaar wacht.

Voor een echt snelle Duitse stationwagen heeft u op dit moment twee opties: Audi of Mercedes. BMW doet (nog) niet mee aan het oppompen van praktische auto's. En waar Mercedes AMG ophoudt met de AMG E 63S met 610 pk, ging Audi gewoon verder met deze speciale editie van de RS6. Het bouwde 150 stuks van de RS6 Avant Performance Nogaro Edition, een eerbetoon aan de eerste RS die voornamelijk in het blauw gekocht werd. 

De extra fijne familiebak werd voor de gelegenheid in Nogaro blauw gespoten en van binnen voorzien van vooral blauw alcantara en zwart leer, want zo hoort het. Daarbij werd ABT opgetrommeld om de vierliter V8 in het vooronder onder handen te nemen. Deze wist er 705 pk uit te krijgen. Honderd paarden meer dan de 'standaard' RS6. Maar hetgeen deze Audi pas echt speciaal maakt, is dat het waarschijnlijk de enige in Nederland is. De auto werd oorspronkelijk alleen in Duitsland verkocht.

De vorige eigenaar heeft nog geen jaar en amper 5.000 kilometer van dit met Akrapovic-uitlaat uitgeruste monster genoten voordat hij hem bij een dealer in Veenendaal parkeerde en de sleutels er inleverde. Maar dat schept voor u een buitenkansje mits u nog 169.950 euro heeft liggen. Dan kunt hem vandaag nog ophalen, wegzetten en de waarde laten stijgen. Of u gebruikt hem waarvoor hij bedoeld is: als uiterst potente familie/vakantiewagen.