Mercedes-AMG E63 S gooit er 800 pk uit dankzij Brabus

Duitsers zijn erg goed in elkaar aftroeven op het gebied van auto's. De heren bij Brabus hebben het spelletje geperfectioneerd en laten Mercedes-AMG wederom zien waar de motorische verbeterpunten liggen. Fostla doet hetzelfde voor de styling.

Voor de altijd perfectionistische Duitsers is blijkbaar niets goed genoeg. De standaard Mercedes-AMG E63 S is een van Mercedes' topproducten, maar Brabus is zo'n betweter die wel even laat zien dat er zeker op motorisch vlak nog flink wat ruimte voor verbetering is. Qua styling is dat dan weer niet zo zeer het geval, maar daar hebben we dan Fostla weer voor. De twee 'verbeteraars' sloegen de handen ineen en kwamen met dit groene gevaarte.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Brabus bouwde hun B40S-upgradepakket 800 in de E63 S waarmee het aantal geproduceerde paarden met bijna 200 toenam tot 800. Het totaal aantal Nm werd netjes afgerond op 1.000 waardoor de E-Klasse nu binnen drie seconden op de 100 km/u zit. Een halve seconde sneller dan de standaard versie.

Ook voor de styling is Brabus lekker bezig geweest. Naast dat de bekende B overal geplakt is, zijn er ook verschillende koolstofvezel-elementen terug te vinden in de grille en in de bumper aan de voorkant. Aan de achterkant komt het materiaal voornamelijk terug in de nieuwe diffuser. Opvallend hieraan is dat er gekozen is voor een op de Formule 1- geïnspireerde mistlamp (Of geïnspireerd op de Ferrari F12 Berlinetta). 

De Bottroppers leveren hun aangepaste AMG's normaliter alleen in zwart af, maar daar stak Fostla een stokje voor. Zwart is saai en British Racing Green is dat blijkbaar niet. Past ook perfect op een über-Duitse auto als deze... Maar goed, de wrap is in een soort zijdeglans/matte afwerking uitgevoerd en geeft de auto daarmee gelijk een compleet andere uitstraling. De in het zwart afgelakte velgen met koperen streep en remklauwen  erachter maken het geheel af.

https://www.facebook.com/Fahrzeugvollverklebung/posts/10156078467302756?__xts__[0]=68.ARByJjTvqzOkE6ncxtYKiZjp0Mz7x0Uns_CPkSDGEiYF4msCF51V0f9uNTLRbpalXc-RMOXCb7x_AOW-LIS8Bjihdfoqb9msvQIVzEpZNaSbi3ULkVrWw2Of8d3Hxza5F_4f2eNKTR0sCJexr4xdArsDGdoGp4y91qJwr3ymmes-8n0T1JCkbsEwSv6FXzanD_fPIUe_2bx5XsuoWXKvemfIhgyaHA&__tn__=-R