Kymco verrast met SuperNEX, een elektrische supersport

De beste onthullingen zijn die die als een duveltje uit een doosje komen, en niet drie jaar voorgemasseerd worden. Brommerfabrikant Kymco snapt dit, en presenteert heel verrassend een e-superbike op de grootste motorbeurs ter wereld.

Op de EICMA, die op dit moment in Milaan gaande is, pakt Kymco de spotlights met de SuperNEX: een volledig elektrische motor met zes versnellingen, launch- en traction control. Het ding doet 0-100 km/u in 2,9s, en 0-250 km/u in 10,9 s. Daarnaast heeft de SuperNEX een Active Acoustic Motor. Dit is in wezen een versterker van het geluid van de elektrische motor, maar dan met aan te passen pitch en intensiteit. Kymco: 

“The sound communicates the rpm level and the load condition of the motor. It constantly gives the rider situation awareness, so riders can determine their timing for shifting the gear and applying the throttle. And, with the rpm rising and the speed climbing, riders hear the surge of the sound one crescendo after another. It is one of the most intense sources of thrill for the sportbike riders.”

Er zijn vier rijmodi voorhanden, oplopend van rustig tot race: Poised, Assertive, Bold, en Extreme. Veel meer vertellen de Taiwanezen niet over hun prototype, maar het ziet er goed uit. Hieronder een promofilmpje, dat gezien de hoeveelheid CGI door Kurt Wimmer geregisseerd lijkt te zijn.