Vreemd. Fransman in Formule 1 zegt logische dingen

Franse Formule 1-coureur Romain Crashjean Grosjean geeft blijkbaar niet altijd anderen de schuld van zijn onkunde als hij zijn mond open doet. Dit keer kwamen er woorden uit zijn praatgat waar iedereen het mee eens is.

De ene Fransman in de Formule 1 is helemaal klaar met Max Verstappen en denkt dat hij sowieso te hard werkt, en de andere parkeert zijn bolide regelmatig in die van anderen en geeft daarvan die anderen ook de schuld. Of erger nog, hij geeft coureurs de schuld die een halve ronde verderop reden tijdens zijn crash. We hebben het natuurlijk over rasklager Romain Grosjean. Het blijkt nu dat hij tussen zijn geklaag over andere coureurs ook nog wel eens nuttige zinnen spreekt.

In een interview met RaceFans werd Romain namelijk gevraagd naar wat hij vindt van de diskwalificatie van zijn teamgenoot voor de Amerikaanse GP. Daarbij sloeg hij zowaar de spijker op zijn kop: "I think fuel saving in Formula 1 and tyre saving is not the way it should go. If you are in the Le Mans 24 Hours, yes, because you try to go the longest and the fastest and going a bit is not. If you think that we are supposed to be the fastest and go flat-out, it’s not right."

Het niet tussentijds mogen tanken en het zuinig doen met banden is voor veel fans en voor alle teams een doorn in het oog. Het voegt niets toe aan een raceklasse die gemaakt is om zo hard mogelijk te kunnen rijden. Helaas hoeven we voorlopig geen verandering in dit onderdeel van de reglementen te verwachten. In de nieuwe regels van de aankomende jaren staan geen concrete veranderingen op deze punten.