Eindelijk: Fernando Alonso gaat Indy 500 rijden met McLaren

Het is officieel: Fernando Alonso kan opnieuw een poging doen om de 'Triple Crown' te halen. Hij heeft de heren van McLaren zo ver gekregen om een auto voor hem in te zetten tijdens de Indy 500 van volgend jaar.

Het is algemeen bekend dat Fernando Alonso voor de illustere Triple Crown in de autosport wil gaan. Hij heeft inmiddels twee van de drie vereiste winsten al op zak: Monaco met Formule 1 en de 24 uur van Le Mans. De laatste, de Indy 500, hoopt hij volgend jaar te behalen met behulp van McLaren.  De autofabrikant heeft bekend gemaakt dat ze een Indycar voor de Spanjaard zullen inzetten tijdens de Indy 500, niet voor het hele seizoen van de Indycar.

Dit nieuws komt niet als donderslag bij heldere hemel. McLaren is al maanden aan het leuren bij het management van de Indycar, maar kon er maar geen echte ingang vinden omdat het eigenlijk te laat was met het aanmelden van een team. Ook van de kant van Alonso liep het niet echt soepel. Hij stond niet op goede voet met motorleverancier Honda die toevallig vrijwel heel de Indycar van motoren voorziet. Er bleef een team over waar hij misschien bij zou kunnen racen, maar dat liet weten dat ze geen behoefte hadden aan de Formule 1-coureur.

Voor de Triple Crown was Alonso dus aangewezen op McLaren dat hij nu zover heeft gekregen om een auto te bouwen. Zelf gooit de fabrikant het erop dat het gaat om een eervolle terugkeer naar de raceklasse waarin ze in een ver verleden nog wel eens de winst behaalden. Ook ziet het automerk het als een laatste dienst naar Alonso. Desalniettemin gaan ze voor de winst. Of ze dat waarmaken zien we volgend jaar op zondag 26 mei 2019.