Toto Wolff: Max Verstappen wordt zeker wereldkampioen

Met Max Verstappen heeft de Formule 1 een toekomstig wereldkampioen in zijn midden, dat weet Mercedes-teambaas Toto Wolff zeker. Alleen de scherpe randjes moeten er nog af, dan wordt Verstappen de eerste Nederlander met een wereldtitel.

Afgelopen zondag werd Mercedes voor de vijfde keer op rij kampioen bij de constructeurs in de Formule 1. Ze werden hierbij een handje geholpen door hun eigen jongeling Esteban Ocon, die raceleider Verstappen van de baan tikte en zo Hamilton de overwinning schonk. Na afloop vierde Toto Wolff met Mercedes een feestje, maar hij had ook een paar aardige woorden voor Red Bull-coureur Max Verstappen.

Tegen Reuters zegt de Oostenrijker dat Verstappen titels gaat pakken: "On Max, you can see there is a future champion coming together. Unbelievable talent and speed and I think once the raw edges are off he will be somebody that will be a world champion one day. In a few years he will look at the footage of today and will maybe have his own opinion whether that was the right behaviour or not. But you can’t accelerate these things, this is a learning process."

Een korte samenvatting: Max is een uitzonderlijk talent, maar hij moet af en toe wat slimmer rijden, in plaats van er altijd de beuk in te gooien. Een lezing waar velen het wel mee eens zullen zijn. In het geval van Ocon: als hij toch al zo'n stunt bij je uithaalt, en je weet dat hij naast je zit, pak hem dan in de volgende DRS-zone terug. Lewis Hamilton onderschreef dit na de race: "You make sure there’s space. You always make sure there’s space.” Een uitspraak waarmee hij ook boter op zijn hoofd heeft, want in Bahrein tikte Lewis Max er dit jaar gewoon af.