Dealernieuws: Van Mossel en VKV duiken bij elkaar op de achterbank

Nu er weer genoeg nieuwe auto's verkocht worden, raakt de oorlogskas bij verschillende dealerbedrijven goed gevuld. Twee van de grotere spelers op de markt, VKV en Van Mossel, bundelen hun verkoopkrachten.

Van Mossel Automotive Groep heeft een belang van 50% bemachtigd in VKV (Van Kerkhof & Visscher) Groep. Bij elkaar ontstaat een gigant die meer dan honderd vestigingen heeft. Van Mossel had al ruim honderd dealerbedrijven met een enorme lijst aan merken (Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Seat, Skoda, Peugeot, Citroën, DS, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo en Jeep), terwijl VKV met veertien vestigingen ook al een behoorlijke keten had waar ze Renault, Nissan, Dacia en Infiniti aan de man brengen.

Op het gebied van merken bijten de twee bedrijven elkaar dus niet en uiteraard hebben de twee bedrijven oog voor de bedrijfsmatige voordelen. Chris Visscher van VKV: "Deze joint venture komt dan ook voort uit onze wens om de potentie van onze organisatie volledig te benutten. Hierdoor kunnen we alle resources en faciliteiten van de Van Mossel Automotive Groep gebruiken, wat er voor zorgt dat we nog grotere stappen vooruit kunnen zetten."

VKV gaat voortaan als Van Mossel VKV door het leven, althans als de ACM de transactie goedkeurt. De partijen lijken zich daarover geen zorgen te maken, want ze kondigden de samenwerking op een grote borrel met alle werknemers aan (foto).