Automonteurs staken toch niet bij Stern vandaag

De acties om de zaterdag voor automonteurs vrij te houden blijven doorgaan. Al dan niet vandaag, dan op een andere dag. Automonteurs van Stern uit Amsterdam-Zuidoost gaan toch maar niet staken omdat hun werkgever lucht kreeg van de geplande actie.

Het CAO-overleg voor de automonteurs tussen de Bovag en de FNV wil maar niet echt vlotten. De twee partijen blijven vechten over de zaterdag. De Bovag wil dat deze als normale werkdag gezien wordt, maar daar wil de FNV niet in mee. Deze vindt dat er toch geen klanten op zaterdag hun auto's komen laten repareren en dat zaterdagwerk daarom vrijwillig moet blijven. Nu heeft de Bovag al water bij de wijn gedaan, maar houdt de FNV de poot stijf en roept het op tot acties onder hun leden. Een daarvan zou vandaag bij Stern in Amsterdam-Zuidoost plaatsvinden.

Volgens de FNV die vandaag de staking zou verzorgen, kreeg Stern al eerder hoogte van de geplande actie en werd er direct gestart om klanten af te bellen. Hierdoor zou er dus niemand de dupe worden van niet werkende mensen, en had de staking eigenlijk geen nut meer. Maar de bijna-stakers gooien de handdoek nog niet in de ring, ze verplaatsen de datum van de staking gewoon. Welke dag er nu niets gedaan wordt laten ze natuurlijk niet weten.