BMW X7 maakt compenseren bijna betaalbaar

Is een Rolls-Royce Cullinan net even te ver buiten budget, maar bent u wel in de markt voor een huis op wielen? Dan heeft BMW de X7 waarschijnlijk heel schappelijk geprijsd. Gigantisch dieselen kan bijna niet goedkoper.

De grootste BMW tot nu toe heeft niet de grootste prijs die BMW voor een auto durft te vragen. Dat weten we nu omdat de Duitsers de prijzen voor de auto met de omvang van een kleine planeet bekend heeft gemaakt. En hoewel dieselen uit de gratie is, is het in het geval van de BMW X7 toch de goedkoopste optie.

Om maar gelijk met garagedeur naar binnen te rijden: de prijzen beginnen bij iets meer dan een ton. Voor € 115.350 zet u een drieliter diesel xDrive30d met 265 pk in de garage. Voor 33k meer levert BMW de auto met dezelfde drieliter zesinlijn, maar dan produceert deze 135 pk meer en heeft de X7 een M-pakket meegekregen. Liever geen diesel? Dan valt u met uw neus in de middenmoot. De BMW X7 xDrive40i kost u net geen 120.000 euro (€ 118.495) en geeft u een drieliter zesinlijn met 340 paarden. In geen van de gevallen hoeft u zich zorgen te maken over de prestaties van de bijna 2.400 kilogram wegende Sports Activity Vehicle (SAV), want een sprintje naar de 100 km/u lukt altijd binnen zeven seconden.

De BMW X7 staat vanaf 30 maart 2019 bij de dealer.