Duitse minister vindt eigen elektrische auto's sekslozer dan Tesla

De Duitse inspanningen op het gebied van elektrische auto's laten nog wat te wensen over. Daarom vroeg de minister van economie en energie waarom de drie grote merken (BMW, Daimler en Volkswagen AG) niet in staat zijn om een Telsa-achtige auto te bouwen.

De Duitse autofabrikanten beginnen net een beetje op stoom te komen als het over elektrische aandrijving in hun auto's gaat. Met volledig elektrische modellen als de Audi e-tron en de Mercedes EQC begint de concurrentie voor Tesla een beetje toe te nemen. Maar dat is nog lang niet genoeg volgens de Duitse minister van economie en energie, Peter Altmaier. Hij kan het niet uitstaan dat Tesla nog steeds marktleider is.

Tijdens een panel over kunstmatige intelligentie dropte Altmaier de mic en vroeg de drie topmannen van de fabrikanten waar het op stond: "Ik vraag me daadwerkelijk af wanneer u, meneer Zetsche, of u meneer Diess, of meneer Krüger van BMW in staat bent om een elektrische auto te bouwen die ook maar half zo sexy is als een Tesla." Hij voegde er nog aan toe dat het tijd werd dat de fabrikanten eens met nieuwe ideeën aan zouden komen.

Nadat Altmaier zijn ongenoegen over de topmannen had geuit, konden de heren van Daimler en Volkswagen AG er geen antwoord op geven. Krüger van BMW hoefde geen antwoord te geven omdat hij afwezig was. Maar de minister legt wel de vinger op de zere plek, want de Duitse autofabrikanten doen eigenlijk niets nieuws als het aankomt op elektrische aandrijving. Ze schroeven het onder vrijwel identiek ogende voertuigen als die ze altijd al maken en daarmee lijkt de kous af. 

De uitzondering op de regel is BMW met de i3, maar ook die kon Altmaiers goedkeuring niet krijgen. Iets waar we in kunnen komen, maar we vragen ons toch af of de minister de Porsche Taycan al heeft gezien...