Volvo twijfelt aan hele concept van de auto

De autoshow van LA gaat deze week van start en Volvo doet er iets heel ongewoons: Het Zweedse merk heeft er wel een stand, maar toont geen auto omdat het aan het hele concept van de vierwieler twijfelt.

Een autoshow trekt mensen die mooie auto’s willen zien, of kopen. Het is voor merken dan ook een uitgelezen kans om een nieuw model aan de wereld te tonen. Volvo ziet dat anders, het merk wil autoliefhebbers aan de tand voelen over wat zij denken waar het concept van de auto en mobiliteit heen gaat in de toekomst. Daarom vinden mensen op de stand ook niet een nieuwe Volvo, maar een marketingslogan: "This is not a car."

"Instead of bringing a concept car, we talk about the concept of a car," laat productstrateeg Marten Levenstam weten. Maar op de stand staat de auto zoals hij is nog steeds centraal. Volvo laat alleen verschillende services zien die ze aanbieden als u een Volvo voor de deur heeft staan. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor autonomie. Eigenlijk precies hetzelfde als wat je normaal op de stand van een automerk vindt, maar dan nu zonder auto.

Het blijft dus nog de vraag wat Volvo nu precies als toekomst van de auto ziet, of het überhaupt wel een toekomst voor het vervoermiddel ziet. De stand met zijn ‘powerful statement’ helpt in ieder geval niet mee om hier enige duidelijkheid in te geven.