Max Verstappen sluit ook tweede vrije training goed af

Als de vrije trainingen in Abu Dhabi een goede voorspelling zijn voor de race van zondag, dan kunnen we in Nederland een feestje organiseren, want dan gaat Max Verstappen het heel goed doen. Hij reed de tweede vrije training op een na snelste.

De verwachtingen voor de Red Bulls waren voor aankomend weekend niet heel denderend. Iedereen dacht dat de auto's simpelweg te kort zouden komen op het circuit in Abu Dhabi. Maar als de vrije trainingen een voorbode zijn op de race, dan kunnen al die verwachtingen het raam uit. Beide coureurs van Red Bull deden het heel goed.

De eerste vrije training reden Max Verstappen en Daniel Ricciardo als snelste en op één na snelste over de baan. De tweede vrije training was Max wederom sneller dan Daniel, maar moesten beide heren Valtteri Bottas voor zich laten. Niet met een heel groot gat overigens. Tussen Bottas en Verstappen zat 0,044 seconde. 

Lewis Hamilton kon ook de tijdens de tweede vrije training het tempo van de top drie niet bijbenen. Wederom moest hij genoegen nemen met de vierde plaats. De Ferrari's kwamen niet hoger dan de vijfde en zesde positie. Ietsjes beter dan de eerste vrije training.